zondag 31 maart 2024 om 10.00 uur

Michaëlkerk
Voorganger(s): Yolanda van der Stelt, Maurik

Klik hier om de liturgie in te zien.

De paasmorgen start ook dit jaar weer met het zingen van paasliederen door het gehele dorp. We verzamelen om 7.00 uur met de fiets bij het Michaëlhuis om op diverse plekken te zingen. We sluiten af met een ontbijt in het Michaëlhuis. We hopen op een mooie opkomst en horen graag of u meedoet!

Opgeven vooraf kan bij Fredy van der Weiden of Marian Lelapary

In de kerk start vanaf 9.45 uur de samenzang. De dienst zelf begint om 10.00 uur. Het wordt een feestelijke dienst waarin Yolanda van der Stelt voorgaat. Muzikale medewerking is er van Carine Roos, Christien Grasmayer en Gert Hoeksma. Frank Firet laat het orgel zingen.

Voor de jongste kinderen is er (tijdens de morgendiensten) crèche in het Michaelhuis en er is kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd.
De diensten zijn ook te volgen via www.kerkomroep.nl

Kindernevendienst

Johannes 20:1-18- ‘Waar ben je?’

Maria van Magdala ontdekt dat het graf leeg is. Ze vertelt het aan Petrus en een andere leerling, die meteen met haar meegaan. Als Maria weer alleen is, ontmoet ze Jezus. Ze denkt eerst dat het de tuinman is, maar als hij haar naam noemt antwoordt ze: Rabboeni! (Meester!) Jezus vertelt dat hij zal opstijgen naar de Vader.

 

Tijdens deze dienst collecteert de diaconie voor “Kerk in Actie – Colombia” (collecte 1 via de collecte-app)

In het noorden van Colombia komen steeds meer toeristen naar de Caraïbische kust. Kansarme jongeren die op zoek zijn naar werk, kunnen in hun eigen omgeving leren hoe ze aantrekkelijke en gezonde maaltijden kunnen koken, onder andere in een rijdende kookschool.De jongeren komen uit de armste lagen van de bevolking aan de noordkust, dicht bij de grens met Venezuela. De meesten zijn inheems of afkomstig uit Venezuela. Ieder jaar worden 80 jongeren opgeleid voor werk in hotels, restaurants of foodtrucks. Ze leren bakken of koken met gezonde lokale voeding en maken kennis met vegetarisch en veganistisch koken. Jongeren die een eigen bedrijf willen starten krijgen advies over hun bedrijfsplan en een mentor uit de horecasector. Leerlingen volgen cursussen waarvoor ze deelcertificaten behalen. De totale opleiding duurt 3 tot 7 maanden en wordt afgesloten met een erkend diploma.

Met je gift in de collecte steun het programma Werelddiaconaat van Kerk in Actie en help je kansarme jongeren in Colombia op weg naar een baan, inkomen en een hoopvolle toekomst. Van harte aanbevolen.

De algemene kerkelijke collecte (collecte 2 via de collecte-app) op deze zondag is bestemd voor Beeld en Geluid.

De diaconie heeft voor 2024 gekozen voor een nieuw zendingsdoel; het Moeder en Babyprogramma van Compassion. (derde collecte/zendingsbus)

Het leven van Abrehet uit Ethiopië stond stil toen haar zoon Temesgen, toen 3 jaar, met ondervoeding werd opgenomen in het ziekenhuis. Ze voelde zich schuldig dat ze haar kinderen niet genoeg te eten kon geven.

In deze tijd moesten ze van weinig rond zien te komen. Haar man repareerde en verstelde kleding en zelf verkocht ze af en toe oorbellen op straat. Op een goede dag verdiende haar man tussen de € 0,70 en € 1,-. Toen Abrehet ontdekte dat ze zwanger was van haar derde kindje werd ze bang.
Ze wist dat ze zelf niet meer in staat was haar gezin te voeden. Abrehet vertegenwoordigt veel moeders in Ethiopië: moeders die hun kinderen vóór alles laten gaan. Moeders die zelf niet eten, zodat hun kinderen te eten hebben. Moeders die hun trots aan de kant zetten en hulp zoeken in de hoop dat hun kinderen op een dag kunnen ontsnappen uit de vicieuze cirkel van armoede.

EEN LEVENSREDDEND PROGRAMMA
Het Moeder- en babyprogramma maakt het mogelijk voor de lokale kerken om om te zien naar zwangere vrouwen en moeders van baby’s. Dit levensreddende programma biedt de moeders middelen, medische hulp en training die zij nodig hebben om hun kinderen de best mogelijk start te geven. Een van de trainingen die ze krijgen gaat bijvoorbeeld over hoe ze lokale producten kunnen gebruiken om een voedzame maaltijd te maken voor hun gezin. Er wordt meel gemaakt van linzen, kafferkoren en granen. Dit kan gebruikt worden voor pap voor zwangere en borstvoedende moeders en voor baby’s die al vast voedsel kunnen eten. Elke vier maanden maken de moeders van het programma samen het meel en verdelen het evenredig onder elkaar. Dit meel maakt een groot verschil in de strijd tegen ondervoeding. Doordat de moeders het meel zelf maken en hun gezin ermee kunnen voeden, geeft dat meer zelfvertrouwen.

Abrehet was 7 maanden zwanger toen ze zich inschreef bij het Moeder- en babyprogramma van de lokale kerk die samenwerkt met Compassion. “Ik was opgelucht, omdat ik eindelijk de hulp kreeg die ik nodig had. Ik had de hoop al bijna opgegeven,” vertelt ze. Dankzij het programma kreeg ze regelmatig prenatale controles, extra voeding en training op het gebied van goede basiszorg, hygiëne en sanitaire voorzieningen. Toen twee maanden later baby Yared geboren werd, was hij sterk en gezond. Yared is nu anderhalf en als sponsorkind opgenomen in een project van Compassion. “Medewerkers drukken ons op het hart om gebalanceerde maaltijden te bereiden voor onze kinderen. Ik weet uit eigen ervaring wat ondervoeding is, ik neem hun woorden serieus. Als ik Yared zie, dank ik God. Ik ben zo dankbaar voor de mogelijkheden die hij heeft gekregen. Ons hele gezin heeft er profijt van, omdat ik me nu meer bewust ben van gezonde voeding.”

Natuurlijk kunt u ons zendingsdoel ook steunen door uw gift over te maken op het rekeningnummer van de Diaconie o.v.v. Moeder-baby programma.

Het nummer van de diaconie is:

NL 70 RABO 03 02 11 16 97 t.n.v. diaconie Michaëlkerk Leersum.

Uw bijdrage voor de algemene kerkelijke collecte kunt u overmaken op

NL 62 RABO 03 73 72 41 28 t.n.v. Herv. Gem. Leersum.


 page4image59798320page4image59798528 page4image59800192

4

terug