Inloopavond Kerkenvisie

UITNODIGING: VRIJE INLOOPAVOND KERKENVISIE IN LEERSUM, DINSDAG 27 FEBRUARI 2024
In de gemeente Utrechtse Heuvelrug staan prachtige religieuze gebouwen. Graag willen we hierover in gesprek met eigenaren, geloofsgemeenschappen, inwoners, erfgoedverenigingen, vrijwilligers, belangstellenden en belanghebbenden.

Veel kerken in de gemeente zijn nog in religieus gebruik en blijven dat ook. Een aantal kerkgebouwen heeft geen religieuze functie meer, en enkele gebouwen zullen in de toekomst misschien van eigenaar en functie veranderen, of krijgen er nieuwe gebruikers bij. 

Voor de kerken die ‘kerk’ blijven, spelen allerlei vragen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het erfgoed te behouden, om genoeg vrijwilligers te krijgen, of om verduurzaming en mogelijkheden voor nevengebruik. De gemeente Utrechtse Heuvelrug stelt daarom een kerkenvisie op.

Wilt u mee herinneringen ophalen? Meedenken over de toekomst van de kerkgebouwen en over wat de kerken betekenen? We zijn ook benieuwd naar uw ideeën over verduurzaming. En op welke wijze meer gebruikers mogelijk zijn, om bijvoorbeeld de (energie)lasten te delen.


Praktisch:
Wat               Inloopavond kerkenvisie Leersum
Datum           Dinsdag 27 februari 2024 
Tijd                Vrije inloop tussen 19:00 uur en 21:00 uur
Locatie          Michaëlhuis, bij de Michaëlkerk,
                      Kerkplein 1, Leersum

​​​​​De andere inloopavonden zijn in Doorn (6 februari 2024), Driebergen-Rijsenburg (4 maart 2024) en Amerongen (5 maart 2024).


Wat gaan we doen?
Afgelopen jaar zijn door bureau Advinci Erfgoedmatch in totaal 28 gebedshuizen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug geïnventariseerd en benaderd. Er is gesproken met individuele kerkeigenaren en er heeft er een brede bijeenkomst met kerkeigenaren plaatsgevonden.

Nu willen we graag met ú in gesprek over de kerken in Leersum!

De open inloopavonden zijn bedoeld om herinneringen, ideeën en tips op te halen. We richten de zaal in als een soort 'markt', waar elke kerk een plek krijgt op posters waarop u reacties kunt achterlaten. We willen zoveel mogelijk reacties verzamelen! Het is de bedoeling dat op een open manier toe doen, en voldoende ruimte voor spontane gesprekken te creëren. De opbrengst van de inloopavonden wordt verwerkt in de concept-kerkenvisie. Het gaat daarbij om de grote lijnen.
Komt u ook?
Uw bijdrage is waardevol, iedereen is van harte welkom. 
Het is een vrije inloopavond, er is geen vast programma. Een warme kop thee, koffie en een koekje staan voor u klaar. U bent vrij om elk moment binnen te lopen!
 
terug

Agenda

Michaëlkerk-doopdienst

zo 28 apr 2024 om 10.00 uur

Gebedskring

di 30 apr 2024 om 18.00 uur

Bijbelgesprekskring

wo 01 mei 2024 om 10.00 uur

Michaëlkerk

zo 05 mei 2024 om 10.00 uur

Gebedskring

di 07 mei 2024 om 18.00 uur

Michaëlkerk

do 09 mei 2024 om 09.30 uur Hemelvaartsdag

Feest van de Geest

do 09 mei 2024 om 13.00 uur

Kerktaxi

Wilt u gehaald worden voor een kerkdienst?
Gerlise van der Maas coördineert vanaf heden de kerktaxi.
tel.: +31 6 20 20 90 56

Kerkomroep

U kunt onze diensten meebeleven via kerkomroep

Johanneskerk

Klik hier om naar de site van de Johanneskerk te gaan