BoekenclubDe boekenclub is het nieuwe seizoen goed gestart met het kiezen van twee boeken! Voor 1 boek nemen we heel het boekenclub seizoen de tijd, en zullen we in mei bespreken. Het andere boek lezen we in enkele weken.

Het "jaarboek" is van Nikolaas Sintobin en heet: Vertrouw op je gevoel. Volgens Sintobin (internetpastor en jezuïet) is het mogelijk om te leren hoe je goede keuzes maakt.

Volgens hem moet je vertrouwen op je gevoel. Maar hoe kan je uit je ervaring leren wat belangrijk is voor jou? Hoe doe je dit bij het opvoeden, als je in crisis bent, boos of in de zevende hemel? Kan

jouw persoonlijk geloof een plaats krijgen bij het maken van keuzes? Welke rol speelt het verstand hierbij? Dit boek nodigt uit tot reflectie en wellicht oefening, daarom nemen we tot mei de tijd het te lezen.

Op 11 december (20.00 uur) hopen we het boek 'De moeders van Mahipar' te bespreken, de met de Hebban debuutprijs bekroonde roman van Forugh Karimi. Deze indruk- wekkende Afghaanse familiegeschiedenis is zowel een kijk op onze Nederlandse cultuur als een ode aan de krachtige vrouw.

Voor beide boeken geldt: van harte uitgenodigd mee te lezen en mee te praten. Voor meer informatie of vragen: kringenwerkmichaelkerk@gmail.com.
Annette Barreveld en Ruth Paradies.

terug